سقف کشسان چیست و نحوه نصب آن چگونه است؟
با پیشرفت مهندسی و معماری ساختمان، تجهیزات جدیدی به بازار عرضه شده است. یکی از این تجهیزات جدید، سقف کشسان بوده که این روزها محبوبیت زیادی دارد و بسیاری افراد بهدلیل ویژگیهای خاص آنها، این نوع سقف را به سقفهای دیگر ترجیح میدهند. عدهای معتقدند که استفاده از سقف کششی زیبایی بیشتری به محیط میبخشد و خیلی بهتر از استفاده از دیگر سقفها است. در ادامه این مقاله بررسی میکنیم که سقف کشسان چیست و اطلاعات کاملی درباره این سقفها در اختیارتان قرار خواهیم داد.
ساختار سقف کشسان چیست؟
نام دیگر سقف کشسان، سقف کششی است و از انواع مدرن و جدید سقفهای کاذب ساختمان بهشمار میرود. بهعلت تنوع در طرح و سبک این سقفها، از آنها بهوفور در معماری ساختمانها استفاده میشود؛ همچنین، با توجه به تنوع زیاد سقفهای کشسان، هر فردی با توجه به سلیقه خود میتواند مدل موردنظرش را انتخاب کند.
این سقفها علاوهبر ظاهر زیبا، نقش مهمی در مقاومسازی ساختمان دارند. درواقع، سقفهای کشسان، نوعی سقف معلق هستند که از 2 قسمت تشکیل شدهاند:
- غشای پارچهای از جنس پی وی سی با خاصیت کشسانی که قابلیت کششی دارد و از طریق حرارت با فاصله به اندازه دلخواه میرسد. در نهایت این قسمت روی پروفیلهای مخصوصی قرار میگیرد که از قبل کار گذاشته شدهاند.
- پروفیلها که به آنها ریلینگ آلومینیومی گفته میشود و نقش مهمی در نصب سقفهای کشسان دارند.
تصویری از سقف کشسان
جنس سقف کشسان چیست؟
ترکیبات جنس پارچه سقف کشسان عبارتند از:
- %۹۰ PVC
- ۵% پلاستی سایزر
- %۵ افزودنی های مجاز
پلاستی سایزر نقش مهمی در ایجاد خاصیت کشسانی سقف دارد و ضخامت آن در حدود 18/0 تا ۰٫۲۵ میلی متر است و از جنسهای بسیار نازک و سبک در صنعت ساختمان بهشمار میرود. این سقفها شامل زینک اکساید با خاصیت آنتیباکتریال هستند که انواع باکتری و قارچ را از بین میبرند. کلر فراوان در ترکیبات این سقف، احتمال هرگونه آتشسوزی را بهدلیل خاصیت ضد اشتعال و اصطلاحا نسوز به حداقل رسانده است.
دلایل محبوبیت سقف کشسان
دلایل محبوبیت سقف کشسان چیست؟ این سقف مزایایی دارد که محبوبیت آن را بهشدت افزایش داده است. مهمترین دلایل محبوبیت این سقفها عبارتند از:
- سرعت اجرایی بالا: اجرای سقف کشسان در کمترین زمان ممکن امکانپذیر است و امکان دارد نورپردازی آن اندکی طول بکشد.
- اجرای آسان: این سقفها به سازههای پیچیدهای نیاز ندارند و به آسانی اجرا میشوند.
- بازگشت به حالت اولیه: تنها کافی است به سقف حرارت بدهید تا به حالت اولیه خود بازگردد.
- دارای طرحهای متنوع: این سقفها طرحهای متنوعی دارند و هر شخص با توجه به سلیقه خود میتواند طرح موردنظرش را انتخاب کند.
- ضمانت: این سقفها ضمانت اجرا دارند و از 1 تا 5 سال، بسته به نوع نورپردازی، گارانتی میشوند.
- قابلیتهای خاص: این سقفها آب باران را جمعآوری کرده و از چکهکردن به داخل جلوگیری میکنند. همچنین، بعد از اتمام بارندگی میتوان یک گوشه از سقف را باز و آب جمعشده را خارج کرد و پس از جازدن سقف، با حرارتدادن آن را به شکل اولیه برگرداند.
انواع سقف کشسان چیست؟
اگر نمیدانید انواع سقف کشسان چیست و هر کدام چه کاربردی دارد، بهتر است بدانید که مهمترین انواع سقف کشسان عبارتند از:
- سقف کشسان ترنسپرنت: نام دیگر آن شفاف بوده و بهدلیل وجود پارچهای نسبتاً شفاف، بیشتر از مدلهای دیگر نور را از خود عبور میدهد. رنگ این پارچه سفید است و برای مکانهایی مانند کافهها و رستورانها مورداستفاده قرارمیگیرد. اگر میخواهید درباره کاربرد سقف ترنسپرنت با اشکال هندسی اطلاعات بیشتری کسب داشته باشید، به مقالهای که در اینباره نوشتهایم رجوع کنید.
- سقف کشسان چاپی: اگر نمیدانید سقف چاپی یا پرینتی چیست لازم است بدانید که روی این نوع از سقف همانطور که از نامش پیداست؛ میتوان انواع تصاویر، مناظر موردعلاقه و... را چاپ و درواقع، آن را سفارشی کرد.
- سقف کشسان لاکر یا آینهای: این سقفها نور را به خوبی منعکس میکنند، اما خیلی کم از خود عبور میدهند. انعکاس نور نقش مهمی در بلندتر نشاندادن سقف و روشنتر شدن فضا دارد.
- سقف کشسان سه بعدی: این نوع از سقفها دارای طرح سه بعدی بوده و عالیترین انتخاب برای افرادی بهشمار میرود که به دنبال جلوه ویژهای در دکوراسیون محیط هستند.
عکسی از سقف سه بعدی چاپی
دلیل نامگذاری سقف کشسان چیست؟
این سقفها قابلیت دارند که با حرارت کشیده شوند و به همین دلیل، به آنها سقفهای کششی گفته میشود؛ در حالی که بقیه سقفهای کاذب این ویژگی را ندارند.
ویژگیهای سقف کشسان
مهمترین ویژگیهای سقف کشسان عبارت است از:
- امکان چاپ تصاویر موردنظر بهصورت سفارشی
- امکان شستشو و نگهداری راحت و بدون دردسر
- دارای قابلیت حمل و انتقال به مکانهای مختلف
- جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب
- خاصیت آنتیباکتریال
- خاصیت ضداشتعال و نسوز
- عمر و دوام طولانی
- خاصیت ضد گرد و غبار
معایب سقف کشسان
سقف کشسان با وجود مزایای زیاد معایبی نیز دارد. اما معایب سقف کشسان چیست؟ مهمترین معایب عبارتند از:
- بهراحتی نمیتوان به قسمت پشتی سقف کاذب دسترسی پیدا کرد.
- جداسازی و دستیابی به بخش پشتی سقف باید حتماً توسط متخصص انجام شود.
- در صورت استفاده از جنسهای بیکیفیت در ساخت، معمولاً کارایی زیادی ندارد.
- از بعضی از پارچههای استفادهشده در انواع سقف به سختی میتوان محافظت کرد.
- این سقفها معمولاً نسبت به دیگر سقفهای کاذب قیمت بالایی دارند.
- مصرف انرژی بالا: مصرف برق در این سقفها نسبتاً بالا است.
کاربردهای سقف کشسان چیست؟
مهمترین کاربردهای سقف کشسان در دکوراسیون مدرن عبارتند از:
- آشپزخانه: انواع مات و ساتین سقف کشسان، تاثیر زیادی در زیبایی آشپزخانه دارند. همچنین، نورپردازی یکدست، باعث جداشدن آشپزخانه از قسمتهای دیگر دکور خانه خواهد شد.
- اتاق خواب: از مهمترین کاربردهای این سقفها در اتاق خواب بوده که به زیبایی آن را چند برابرکرده و تداعیکننده آسمان شب است.
- استخر: کاربرد دیگر این نوع از سقف در استخر بوده و بهدلیل خاصیت ضد رطوبت، محبوبیت زیادی برای فضاهای مرطوب دارند.
از دیگر کاربردهای آن میتوان به سقف کشسان در پذیرایی، سرویس بهداشتی و مکانهایی مانند مراکز خرید، کافیشاپها و... اشاره کرد.
کاربردهای سقف کشسان
نورپردازی سقف کشسان
پیشتر درباره انواع و اهمیت نورپردازی سقف کاذب حرف زدهایم. نورپردازی سقفهای کشسان، بسته به نوع سقف متفاوت خواهد بود. مهمترین انواع نورپردازی عبارتند از:
- نورپردازی آسمان مجازی: این نوع سقف همانطور که از نامش پیداست؛ نمای یک آسمان پرستاره را در اتاق خواب فرد به نمایش میگذارد.
- نورپردازی سقف کشسان طرحدار: این نوع نورپردازی طرح موردنظر را بهگونهای نشان میدهد که بیشتر به چشم فرد بیاید.
چگونگی نصب سقف کشسان
نصب این سقفها ابزار ویژهای نیاز دارد. قبل از هر چیز، پروفیلهای ویژه باید در اطراف محل نصب پیچ شوند و سپس چهار طرف سقف با گیره نگهداره، نگه داشته خواهد شد.
در این مرحله برای گرمادادن به سقف کشسان از هیتر استفاده میشود و سپس فردی از طریق کاردکهای مخصوص اقدام به جاانداختن لبههای سقف درون پروفیل خواهد کرد.
بعد از نصب، گوشههای گیرهها برداشته شده و نصب قسمتهای دیگر سقف صورت میگیرد. در انتها، سقف بهصورت یکپارچه نصب و برای جلوگیری از ورود حشرات، درزهای آن با استفاده از نوار درزگیر بسته میشوند.
تفاوت کناف و سقف کشسان چیست؟
یکی از مهمترین سوالاتی که ذهن افراد را به خود مشغول میکند این است که تفاوت کناف و سقف کشسان چیست. به طور کلی، اگر میدانید تفاوت سقف کاذب با کناف چیست، موارد زیر از مهمترین تفاوتهای کناف و کشسان به شمار میرود:
- جلوه بصری
- وزن
- شرایط نگهداری
- بهداشت و قابلیت شستشو
- تنوع طرح و رنگ
درواقع، در تمام این موارد، سقف کشسان به کناف برتری دارد. بهعنوان مثال شرایط نگهداری آن آسانتر است.
قیمت سقف کشسان
قیمت سقف کشسان به مواردی مانند هزینه متریال، دستمزدهای مجریان و نوع سقف که میتواند کشسان ساده یا پیچیده باشد، بستگی دارد. نرخ تورم و افزایش قیمت دلار نیز از دیگر عوامل موثر روی قیمت این سقفها بهشمار میرود.
اجرا و نصب انواع سقف کشسان با آذران
اندازه سقف کشسان که به آن سقف کششی میگویند؛ با حرارت تغییر مییابد و حتی به حالت اولیه برمیگردد. این نوع سقف کاذب، انواع مختلفی داشته و قیمت آن به هزینه متریال و دستمزد مجریان بستگی دارد. درواقع، این نوع از سقف کاذب بیشتر جلوه بصری داشته و برای زیبایی سقف در مکانهایی مانند آشپزخانه، اتاق خواب، رستوران و... مورداستفاده قرار میگیرد. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامعی درباره سقفهای کشسان در اختیارتان قرار دهیم. حالا که میدانید سقف کشسان چیست میتوانید برای نصب و اجرای انواع محصولات پی وی سی نظیر سقف کاذب با متخصصان آذران تماس بگیرید.
سوالات متداول
1. سقف کشسان چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
سقف کشسان برای ایجاد یک ظاهر خاص و جذاب به کار میرود. این نوع سقف معمولا دارای الگوها و طرحهای هندسی پیچیدهای است که باعث زیبایی و استفاده از فضای بالای ساختمان میشود. سقف کشسان میتواند از مواد مختلفی ساخته شود و بسته به استفادههای مختلف، مجهز به نورپردازیهای خاص یا سیستمهای صوتی-تصویری باشد.
2. کجا میتوان سقف کشسان را مشاهده کرد؟
سقف کشسان بیشتر در ساختمانهای مدرن، اداری، تجاری و حتی مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد. از مثالهای معروف آن میتوان به ساختمانهای شهری با طراحی مدرن و نوآورانه، مراکز خرید، هتلها و سالنهای همایش اشاره کرد. این نوع سقف به دلیل زیبایی ظاهری و قابلیتهای فنی مختلف، جذابیت زیادی برای معماران و طراحان دارد و به عنوان یک عنصر زیبایی و کاربردی در فضاهای داخلی ساختمانها استفاده میشود.